Går du og tror, at de spændende og sexede jobs kun findes i storbyerne Aarhus og København? Tro om igen, makker. 

Nu skal du høre på kommunikationskonsulent Kamilla Høst Pedersen, der tager os med til Esbjerg og energigiganten SE.

Take it away, Kamilla!

/Simon

#MitFørsteJob

Faktaboks:
Navn: Kamilla Høst Pedersen
Alder: 26
Uddannelse: Bachelor i Medievidenskab og Master of Arts in Corporate Communication ved Aarhus Universitet.
LinkedIn: https://dk.linkedin.com/in/kamillahoestpedersen

 

I mit job som kommunikationskonsulent i SE arbejder jeg i Koncernkommunikation. Det er en afdeling på syv personer i en virksomhed, som tæller knap 1500 medarbejdere. SE er det tidligere Syd Energi og ejer blandt andet Stofa og har planer om at opkøbe Boxer. Hovedsædet ligger i Esbjerg, men SE har arbejdspladser i hele landet. 

Vejen til mit job første job var lang.

Jeg havde håbet, jeg blot skulle sende et par ansøgninger af sted, og så ville virksomheder hurtigt begynde at headhunte mig.

Realistisk set, troede jeg nok ikke, det var SÅ nemt. Men lur mig – jeg troede heller ikke, det var SÅ svært. For jeg brændte virkelig for at komme ud og bevise mit værd og bruge mine kræfter inden for branchen. Og jeg synes selv, jeg havde meget at byde ind med.

Tanken om SE startede tidligt, faktisk allerede mens jeg var specialestuderende. Jeg indså, at jobmulighederne måske var nemmere i Esbjerg, hvor jeg oprindeligt er fra, end i Aarhus, og jeg havde hørt gode rygter om SE som arbejdsplads.

Første kontakt var på en messestand. Her snakkede jeg med en HR-konsulent, som jeg efterfølgende tog kontakt til. Intet job.

Næste skridt var at forsøge med virksomhedspraktik. Denne gang tog jeg direkte kontakt til chefen for SE Koncernkommunikation ud fra et jobopslag om praktikanter. Timingen var dårlig. To praktikanter havde lige skrevet under. Jeg var velkommen til at søge igen to måneder senere. Det ville jeg ikke vente på, og skrev under med et andet firma om praktik.

Skæbnen ville dog, at mit andet praktiksted lukkede ned, før jeg var begyndt. Med en kort frist fra jobcenteret om at finde et nyt sted, sendte jeg mange uopfordrede ansøgninger afsted – også én til SE. Og hvem fik jeg i røret? SE’s Koncernkommunikationschef. Han ville gerne tilbyde mig en praktikstilling.

Jeg var glad! Første skridt på vejen mod ansættelse i SE var i mål. Og med en tå inden for, lod jeg ikke chancen forspilde. Jeg greb fat i alle de opgaver, jeg kunne, kastede mig ud i udfordringer og sugede til mig af viden. Og inden jeg fik set mig om, var de otte ugers praktik gået, og jeg pressede på for at blive. Tanken om at skulle stoppe hos SE igen og vende tilbage til jobsøgnings grå hverdag, huede mig ikke.

Vi fandt heldigvis en løsning. Projektansættelse året ud med løntilskud de første fire måneder. Fra en tå inden for, var jeg nu en fast del af teamet med egne ansvarsområder. Og stille og roligt fik jeg skubbet mig hele vejen ind til at få en fast ansættelse! Det var fantastisk og næsten ubegribeligt, at det var lykkedes.

Jeg var ét stort smil på arbejde, den dag jeg fik tilbudt fast job. Derhjemme faldt tårerne. Kampen var vundet. Jobbet var i hus.

For mig var SE et mål – og nu er jeg her! Jeg er fuldt ud en del af virksomheden, og det har helt sikkert været kampen værd! 

Selve jobbet som kommunikationskonsulent i SE er meget fleksibelt og strækker sig bredt inden for kommunikationspaletten. Jeg er ansvarlig for PR- og eventkoordinering af vores to vækstpuljer, skriver derudover også artikler, mobiliserer pressen og rådgiver interne forretningsområder om, hvordan de bedst muligt formidler dét, de har på hjertet. For bare at nævne nogle opgaver.

Som team er vi et slags internt konsulenthus, der får resten af virksomheden til at fremstå på bedste vis – både når det går godt, og når kritikken rammer os. Det er en dynamisk hverdag, fyldt med nye udfordringer (næsten) hver dag, og det tiltaler mig.

Jeg har før arbejdet på et bureau, og før min ansættelse i SE havde jeg en forestilling om, at dét, at være ansat i en kommunikationsafdeling, var ’8-16’, fast rollefordeling og tid til at komme i dybden med sine arbejdsopgaver. Men hos SE er hver dag en fest, og man ved aldrig helt, hvad der rammer én – og det er ment på den gode måde.

Det betyder også, at der til tider er meget at se til, og at jobbet er svært at lægge fra sig. Men jeg forsøger at holde fast i at holde arbejdet ude på kontoret og fritiden herhjemme for ikke at skabe dårlige vaner for mig selv. For sådan har jeg det nok bedst.

Til gengæld møder jeg 6:30 tre gange om ugen. Men… Det er for at morgentræne i fitnesslokalet sammen med kollegaer fra andre afdelinger. Og det er her SE, som arbejdsplads, vinder meget for mig. Vores motto er:

’Det skal være sjovt at være med’, og det synes jeg, det er hos SE.

Ikke blot i min egen afdeling, men også på tværs af koncernen, får jeg lov til at prøve mig selv af. Sammen med to kollegaer fra hver sin afdeling er jeg bl.a. med til at starte en intern netværksgruppe op for unge medarbejdere i SE, og løbende får vi også tilbud om diverse udviklingskurser såsom projektlederuddannelse. Det sætter jeg stor pris på som ny på arbejdsmarkedet.

Så de spidskompetencer, jeg ikke allerede har i spil, har jeg en klar forhåbning om, kan blomstre, når tid er, og når jeg for alvor er kommet på plads i mit nye team.

Mit råd til nuværende studerende er: Tænk over hvad du vil, eller hvor du gerne vil arbejde, og læg en plan for, hvordan det kan lykkes for dig. Arbejd mod ét mål frem for at skyde med spredehagl og vær ikke bange for at tage uopfordret kontakt og opsøge netværk. Og prøv at glemme de mange afslag på jobansøgninger – de ved jo kun, hvad de får, ikke hvad de går glip af 😉