I dag tager Freja Ehmsen os med til BEC i Roskilde, hvor hun som employer branding-ansvarlig arbejder med alt lige fra strategier, introdage, karrieremesser og jobannoncering til graduate-kampagner, events og rekrutteringsvideoer. 

#Mitførstejob

Faktaboks:  
Navn: Freja Ehmsen
Alder: 26 år
Uddannelse: Cand.comm. fra Kommunikation og Kultur & Sprogmødestudier, RUC
Linkedin: https://dk.linkedin.com/in/freja-ehmsen-7a99a27a 
Job: Employer branding-ansvarlig i BEC

5 hurtige om BEC:

  • It-partner til banker i hele Danmark 
  • 650 medarbejdere 
  • Håndterer 5. mio. bankkonti 
  • Hovedkontor i Roskilde og lokation i Herning
  • 1.211 mio. kr. i omsætning 

Jeg fik jobbet
På mit studie hørte vi hele tiden om erhvervserfaring, erhvervserfaring, erhvervserfaring… Så jeg startede allerede på min bachelor med relevant frivilligt arbejde, praktikophold og egen lille konsulentvirksomhed. Lige da jeg startede på kandidaten, så jeg, at BEC søgte en studentermedarbejder, så der sprang jeg til med alle de fantastiske ting, jeg kunne bidrage med på BEC. Jaja, der skal bare skrues op for den personlige branding!

Sideløbende med hele mit (*host* 4-årige) kandidatstudie arbejdede jeg så som studentermedarbejder og senere HR- og Kommunikationskoordinator, hvor jeg også havde en særlig interesse og fokus på employer branding. Jeg har meget svært ved at gøre noget semi-godt, og det er klart min største udfordring på arbejdsmarkedet. Bare det, at jeg kan sige ”semi-godt” er en kæmpe udvikling for mig, når jeg mest af alt har lyst til at hviske ”semi-dårligt” og krybe ned i et hul. Scenariet, hvor man skal stå på mål for en opgave, man hastede igennem på 3 timer, selvom man VIDSTE, at den kunne være blevet meget bedre… Hverdag, tænker du? Ja, åbenbart… Så jeg har brugt de sidste 4 år på virkelig at træne personlig effektivitet, realistisk tidsestimering, passe-på-sit-stress-niveau og mange gange sige ”pyt”. Det har jeg heldigvis fået hjælp til med gode råd og mentoring fra min chef, HR-udviklingsdirektør Lotte Brøndtoft, og jeg vil råde alle til at få sig en omsorgsfuld og ambitiøs mentor, når man starter på arbejdsmarkedet.      

Det var dog altid lidt usikkert, om der var et job til mig i BEC efter studiet, men i løbet af mit kandidatstudie vendte jobmarkedet og konkurrencen om talenterne inden for IT blev hårdere. Så jeg tror, at markedet og mine tidligere resultater i BEC gjorde, at jeg fik en spændende nyoprettet stilling som ’Employer branding-ansvarlig’.    

Min dag starter kl 6 med en meget stærk espresso. Jeg er den morgensure type, der egentlig aldrig har lyst til at forlade min seng. Min kæreste springer bare frisk ud fra sengen og er klar til dagen, meget irriterende, men også meget misundelsesværdigt. Han kører ”heldigvis” kl. 6.30, så jeg har en hel time til at være sur, gå rundt om mig 6 gange, skifte tøj 3 gange – for til sidst at hoppe ind i min lille sorte Aygo og ræse til arbejde uden morgenmad.    

Jeg elsker mine fleksible arbejdstider, som stort set betyder, at jeg arbejder, når jeg vil, så længe jeg leverer det, jeg skal. Helt så fleksibelt viser livet sig så ikke at være, når man også skal tilpasse sig hund, kæreste, venner og familie, så jeg møder altså på hverdage mellem kl. 8-9 og går mellem kl. 15-17. Dagen starter med at tjekke mails, nogle gange mange mails. Jeg har en finger med i aktiviteter på tværs af BEC, så indbakken bugner af CC’er, hvor jeg bare lige skal orienteres, men ikke skal gøre noget (endnu).  

Når de vigtigste mails er fundet, laver jeg en god gammeldags must-do-liste på papir med kuglepen. Dagens haste opgaver. Jeg har fundet ud af, at det styrker min personlige effektivitet at have en liste, som jeg fysisk kan sætte et stort ’hak’ ved. Aaahhh salig belønning for de resultatorienterede. 

På dette tidspunkt plejer Outlook at minde mig om dagens første møde, så jeg begiver mod BECs mødecenter. Det er ofte teammøder, statusmøder, sparringsmøder og leverandørmøder, jeg går til, hvor vi snakker om mulige samarbejder og strategier samt konkrete aktiviteter og grafik, der skal skrives, rettes, koordineres eller evalueres.       

Jeg har ansvaret for BECs jobsite, Linkedin Career Page og HR’s intranetportaler. Derudover laver jeg strategier, introdage, karrieremesser, jobannoncering, graduate-kampagner, events og rekrutteringsvideoer. Så det kan være alt fra små hurtige detaljer til store lange projekter med mange interessenter.  

I min arbejdsdag kan det være udfordrende at skulle skifte imellem dyb koncentration, hvor jeg skal producere noget kompliceret alene, til med liv og sjæl at pitche den nye gode idé eller facilitere en meningsfuld brainstorm med mange mennesker. Men det er også dét, jeg brænder for i jobbet – det er stort og småt – som kommer forbi mit bord, og jeg føler, at jeg kan klare det hele. Just bring it on!

Altså, på de gode dage… Der er bestemt også dage, hvor jeg har lyst til at krybe i det der hul og råbe ”lad mig være!”. I sådanne nødsituationer arbejder jeg helst hjemme, for mine kollegers skyld, ellers burer jeg mig inde på kontoret med musik i ørene og ser meget koncentreret ud hele dagen – det plejer at virke.  Det tager meget af min energi at være ”på” hele dagen, så afhængig af, hvor lang must-do-listen er, samtidig med de møder dagen bringer, kæmper mine hjerneceller og flere espresso’er en daglig kamp. 

Min dag slutter når mine hjerneceller taber kampen, eller jeg faktisk har nået min must-do-liste. Jeg spiser frokost i BECs store, lækre kantine, men det er jo flere timer siden, så jeg plejer at tigge mig til nogle bolsjer i de andre afdelinger, inden jeg går. Da BEC håndterer kritiske systemer og data, er der altid nogen på arbejde. Engang fik jeg endda kage kl. 22 af overvågnings-teamet – for selvom BEC er en relativ stor virksomhed med fart på, så er der også en hyggelig familiefølelse, hvor man hjælpes ad og holder sammen.  

I dag fik jeg bolsjer af en flink IT-udvikler og kørte fra BEC kl 16.37. I køen på motorvejen kommer jeg i tanker om, at alle mine møder i morgen er blevet rykket! Det skal fejres, så jeg beslutter, at i morgen vil jeg fordybe mig i employer branding-strategien derhjemme med dyne i sofaen. Hele vejen hjem tænker jeg på budgetter, succeskriterier, aktivitetsplaner og tidsestimering – men når jeg rammer hjemmet, træner jeg endnu en ting; at rent faktisk give hjernecellerne fri og være nærværende med min hund, kæreste, venner eller familie.