Denne version af #MitFørsteJob er et good old gammeldags gæsteblogindlæg af Yael Michelle Elbaum Bassan. Yael er journalistuddannet og trækker dagligt på sine kommunikative evner – men i et helt andet job, end hun havde forestillet sig; sin fars.

#Mitførstejob

Faktaboks
Navn: Yael Michelle Elbaum Bassan
Alder: 26 år
Job: Direktør, ejer og bestyrelsesmedlem – Copenhagen Bicycles
Uddannelse: Journalistuddannet
Twitterhandle: @yaelbassan
LinkedIn: https://dk.linkedin.com/in/yaelbassan
Hjemmeside: www.yaelbassan.dk

Fra journalist til cykelshopdirektør

Da jeg begyndte min journalistuddannelse i 2011, havde jeg på ingen måde forestillet mig, at det ville være i min fars virksomhed, at min egentlige karriere ville begynde. Men livet går sjældent, som man planlægger det.

Da det gik godt i skolen, sagde min far altid, at nu var jeg ved at være klar til at tage over i hans firma og blive direktør. Når det gik dårligt i skolen, sagde min far, at jeg altid kunne blive direktør. Ét var sikkert: Jeg skulle aldrig være direktør!

… og nu er jeg så direktør.

Til min store sorg døde min far i august måned sidste år. Han efterlod en virksomhed, som der var uanede muligheder i, og dem ville jeg ikke lade gå tabt. Jeg vil meget gerne sørge for, at min fars arv vil blive bragt bedst muligt videre til min lillesøster og til mig selv, og her har jeg muligheden for at sikre vores fremtid. Så jeg greb bolden og sprang direkte fra min afsluttende eksamen i journalistik i oktober 2015 og ind i virksomheden.

Copenhagen Bicycles

Virksomheden hedder Copenhagen Bicycles og er Danmarks største leverandør af cykeloplevelser. Vi har omtrent 2000 cykler, som er fordelt på 40 hoteller, samarbejdspartnere, en butik i Nyhavn samt et lagerhus på Østerbro i København. Vi lejer cykler ud fra hoteller og vores butik, arrangerer guidede ture, sælger cykler og reservedele og laver reparationer og events.

Formålet med vores virksomhed er at give vores gæster en god oplevelse i Danmark samt at være en skøn arbejdsplads for vores ansatte. Shoppen har en helt særlig aura, som min far skabte, og den vil jeg gerne vedholde. Det skal være rart og sjovt at gå på arbejde, og hvis jeg kan sørge for at vedholde samt skabe flere arbejdspladser, som sikrer mennesker en god dagligdag og et levegrundlag, har jeg gjort en forskel.

Hurtig udvikling

Nu er det hverken Handelsskolen eller en uddannelse i økonomi og ledelse, jeg har taget, så det har været ualmindeligt hårdt at hoppe ind i den rodebutik, min far efterlod. Dog har jeg kunnet bruge mine researchkvalifikationer til at sætte mig lynhurtigt ind i tingene. Jeg anskuer denne tid som et lynkursus i lederskab og virksomhedsstrategi, og jeg ser jobbet som en stor legeplads, jeg kan prøve idéer af på.

Min fars drivkraft var innovation og nyskabelse, og det har han bragt videre til mine gener. Derfor prøver jeg nye ting af hele tiden. Mine kollegaer kommer også dagligt på banen med nye idéer, som vi prøver af. Det driver dem at være en del af den store udvikling, virksomheden gennemgår for tiden.

Jeg har lavet mange dumme fejl – det gør jeg stadig – og jeg er absolut ikke verdens bedste leder endnu. Dog har jeg hjertet på rette sted, og min drivkraft og motivation for at skabe landets bedste arbejdsplads, er jeg sikker på, kan mærkes hos mine kollegaer. Derfor tilgiver de mig mine fejl.

Min læringskurve er exceptionelt stejl, og jeg er vokset rigtig hurtigt med opgaven, skal jeg selv sige det. Min force er kommunikation, og jeg knokler hårdt for at lade verden kende min virksomhed.

Min dagligdag

På en normal dag møder jeg ind til direktørtid cirka klokken 10, går klokken 17.30 og arbejder hjemmefra om aftenen og om morgenen. Nogle aftener bliver jeg i butikken helt til midnat for at forandre udseendet på enten interiør eller cykler. De seneste par uger har jeg arbejdet 70 timer om ugen.

Jeg er altid på arbejde: Når jeg cykler rundt i byen, kigger jeg efter stjålne cykler, og jeg er altid nødt til at være ved telefonen, hvis nu noget pludselig brænder på.

Jeg står for ledelse, vagtplanlægning, strategi, kommunikation, produktionsplanlægning, medarbejdersamtaler, ansættelser, indkøb, kontakt til samarbejdspartnere samt en smule booking. Jeg sidder alene med det endelige ansvar men har heldigvis nogle rigtig skønne kollegaer, en bestyrelse samt en lille håndfuld mentorer, jeg kan sparre med.

Kommunikation frem for alt

Der, hvor min ledelsesstrategi adskiller sig væsentligt fra min fars, er ved mit store engagement i kommunikation. Jeg ønsker at skabe så meget opmærksomhed som muligt på min virksomhed, fordi jeg tror på, at god omtale – og omtale i det hele taget – øger en kundekreds. Min målgruppe er københavnere, turister over hele verdenen samt nuværende og forhåbentligt fremtidige samarbejdspartnere. Derfor er det mange, jeg henvender mig til. Min kommunikationsstrategi er åben og skal vise, at vores arbejdsplads består af skønne mennesker, der har det sjovt. Man skal have lyst til at komme forbi vores butik og møde os.

Derudover er CSR højt placeret på min prioriteringsliste, og jeg henvender mig til offentligheden i debatten om stress og micro management – to elementer, jeg afskyr og som ikke må opstå på min arbejdsplads, heller ikke i højsæsonen.

Konklusion

Det har været en kæmpe overraskelse og udfordring at tage det her job, og i ny og næ har jeg ærligt også lyst til at smide håndklædet i ringen. Min far gik i graven med mange informationer og mundtlige aftaler, som jeg selvsagt ikke har mulighed for at finde frem til, og derfor er der ofte mange overraskelser og kritik, som jeg skal forholde mig til. Men mit firma vokser, og folk er glade for at gå på arbejde. Da min virksomhed og en af mine ansatte for en lille måneds tid siden fik nedenstående anmeldelse på TripAdvisor, havde vi opnået vores mål om at give gode oplevelser, og der gav det hele mening for mig:

“Service with patience, skill, expertise and heartfelt warmth combined with sophisticated level of professionalism.. that was ‘The Best in The World’ to me…!!! My Goodness…. Mr. Oliver, I should say is an artist as well as a great professional who knows very well how to satisfy his customers with world class service that not only upholds the shop and its business but also his nation as a whole..!!! Any employer will certainly feel blessed having a staff like Oliver..!! I wish Copenhagen Bicycle that just made my trip a Greater success ..!!!”

Mine gode råd

Uanset hvilket job, du har eller får, så husk at begå fejl, husk at spørge om hjælp, og husk at prøve dig frem. Ingen er perfekte, og så længe du har et formål og er åben om dine mål og din retning, vil dine kollegaer tilgive dig dine fejl. Fejl forbedrer dig, og et formål styrker dig!

/Yael