Anita Lykke Klausen er den næste i føljetonen #MitFørsteJob, der her fortæller os om, hvordan hun fik jobbet som Branding- og Community Manager i Bolius, hvad det indebærer, og hvilke arbejdsopgaver hun nørder med. 

Personligt fryder jeg mig gevaldigt over, at Anita vil være med, så det ikke udelukkende bliver en kommunikationspølsefest her på bloggen 😉 Ligeledes er Anita en foregangskvinde, når det kommer til selvpromovering på den fede måde – altså på den måde, hvor man bliver headhuntet, men det kan du læse mere om lige om lidt.  

#Mitførstejob

Faktaboks
Navn: Anita Lykke Klausen
Alder: 25 år
Uddannelse: cand.ling.merc
Twitter: @anitaxcph
LinkedInwww.linkedin.com/in/anitalykkeklausen
Hjemmesidewww.anitaxcph.dk

Hvilket job har du?
Mit fuldtidsjob foregår i Bolius Boligejernes Videncenter, hvor jeg er ansat som Branding- og Community Manager. Ved siden af har jeg min egen virksomhed, anitaxcph, hvor jeg primært holder foredrag & oplæg – og underviser i neuromarketing hos bl.a. erhvervsakademiet IBA.

Hvordan fik du det?
Da jeg skrev speciale gjorde jeg twitter og blogging en del af specialeprocessen. Twitter gav mig et indblik i branchen og bloggen gjorde folk opmærksomme på min niche og plads i branchen. Det hjælper meget, hvis folk kan tilknytte dig en niche – putte dig i en kasse – så de ved, hvad du er specielt god til.
Twitter og bloggen gav mig pludselig et netværk som hurtigt voksede. Når man skal sikre sig et job, handler det ikke kun om, hvad du ved, men også hvem du kender.

Imens mine jobansøgninger ikke havde ført til så meget som ét jobinterview, så endte jeg alligevel med at blive headhuntet af tre virksomheder til tre uopslåede stillinger. Det betød, at jeg allerede havde underskrevet en jobkontrakt inden mit specialeforsvar.

Bolius kendte mig fra twitter, bloggen og deres faglige netværk. Så de har haft rig mulighed for at tage stilling til min profil og viden, inden de kontaktede mig.

Hvad fik dig til at sige ja til jobbet?
Bolius var faktisk ikke min førsteprioritet. Et af de andre jobtilbud jeg fik, var en virksomhed, der arbejder med software til brug i neurovidenskabsstudier, så det var umiddelbart et perfekt match og for godt til at være sandt. Men jeg lærte hurtigt, at kemi og stemningen på arbejdspladsen betyder utrolig meget.
Da jeg forlod Bolius efter vores første møde, var mavefornemmelsen rigtig god! Der var god kemi, atmosfæren på arbejdspladsen var indbydende, arbejdsopgaverne var spændende.  Der var en sult efter at være mere på forkant med digitale løsninger og derfor stor åbenhed for nye ideer og frihed til at prøve en masse ting af. Bolius lød meget udfordrende og var tydeligvis en arbejdsplads fyldt med utrolig dygtige folk. Derudover var de meget begejstrede for, at jeg var så aktiv i branchen og – hvad der har vist sig at være meget vigtigt for mig – de opfordrede mig kun til at tage alle de muligheder, der bød sig. De ville ikke stå i vejen for, at jeg kunne holde oplæg og foredrag, og de klappede i hænderne da jeg oprettede mit eget CVR-nummer.

Hvordan ser en normal dag ud?
Der er ikke en ’normal dag’ – det er min stilling for dynamisk til, heldigvis! I min kontrakt står der, at jeg møder kl. 8:30 og går hjem kl. 16:30. I virkeligheden møder jeg 8-8:30 og går hjem et sted mellem 17 og 21. Ikke fordi jeg bliver pisket til at være der, men fordi hverdagen er travl, spændende og dynamisk. Det lyder selvfølgelig som en forfærdelig masse overarbejde, men det betyder at jeg kan tage afspadseringsdage til at undervise en hel dag på IBA eller holde oplæg i hverdagene.
Gengangere i hverdagen er vores sociale platforme: Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn og vores relativt nye blog. Der skal planlægges indhold, udvikles kreative tiltag, evalueres på KPI’erne og communitiet skal plejes. I øjeblikket er jeg projektleder for vores deltagelse på Folkemødet, så det er også en hverdagsopgave. Vi arbejder heldigvis meget på tværs af områder i Bolius, hvilket betyder, at der dagligt er møder eller samarbejde med alle de andre – lige fra vores backend-udviklere til fageksperterne.

Hvilke ansvarsområder har du?
Bloggen på Bolius.dk har jeg haft ansvar for at skabe og nu vedligeholde og udvikle. Jeg er ansvarlig for alle vores sociale medier, lige fra strategi og eksekvering til udvikling. Det gælder selvfølgelig også vores community, som vi er i meget aktiv dialog med dagligt. Derudover hjælper jeg vores fageksperter med profilering via (især) sociale medier.
Jeg er selvfølgelig også daglig sparringspartner med alle andre i organisationen; redaktionen, vores kreative grafiker, udviklerne og ledelsen. Vi har meget fokus på, at alt, vi laver og formidler, skal tilpasses de digitale platforme, som jeg jo arbejder med dagligt. Selv vores magasin lever ligeså meget digitalt som analogt.

Hvilke målgrupper arbejder du med?
Bolius er en nonprofitorganisation, og vi har intet at sælge. Selv vores magasin er gratis. Så groft skåret har vi ingen kunder. Vi har selvfølgelig partnerskaber med virksomheder, som dækker alt fra medier til fagtunge organisationer. Min hverdag berører mere målgrupper, da communitiet er et af mine primære fokusområder.
Vores primære målgruppe er boligejere. En slags sekundær målgruppe er lejere – størstedelen af vores viden og artikler er jo relevante, uanset om du ejer boligen eller ej. Så det er på mange måder en bred flok, og det er altid lidt af en balance og sjovt at eksperimentere med.

Hvad har været den største overraskelse?
I virkeligheden var jeg nok ret klar på at forlade studierne og sulten efter erhvervslivet, så på den måde er der ikke så meget der kunne overraske mig… Måske er den største overraskelse, hvor meget man kan ændre med få midler. Min stilling var nyoprettet, så inden mig var der ikke en medarbejder med fokus på de sociale medier. Man ser tydeligt forskel, når man kigger på tallene. Og så må jeg indrømme, at jeg ikke havde forventet, at der fandtes arbejdspladser, hvor chefen lyser op i øjnene og udbryder i glæde, når man fortæller, at man vil starte sin egen virksomhed.

Hvad er det mest udfordrende ved at være ny i job?
Nu er jeg utrolig utålmodig med alt i livet. Så det var til tider lidt af en udfordring at acceptere, at der ikke nødvendigvis blev eksekveret på de gode ideer med det samme. Hvor jeg havde lyst til at løbe afsted med bolden og få tingene til at ske, måtte jeg lære at vente på resten af organisationen. Det kan stadig frustrere mig, at organisations-gejl kan forsinke eksekveringen – og jeg håber egentlig, at det altid vil være et frustrationspunkt for mig. Hvis man først falder til rette i lænestolen, så forsvinder eksekveringen, udviklingen og udfordringerne.

Hvad motiverer dig i dit arbejde?
I Bolius er det, at man ikke er bange for nye ting. At man tværtimod er nysgerrig, tør prøve ting af, og at det er en positiv læring frem for en fiasko, hvis en idé går i vasken. Dynamikken og de entusiastiske kollegaer betyder meget. Og så er jeg – som en anden kliché – meget selvkritisk og perfektionistisk. Så det er ikke helt tilfredsstillende bare at nå KPI’erne. Det er langt federe, når man kan smadre KPI’erne og præstere over andres og egne forventninger!

Når det gælder min egen virksomhed, så motiverer det mig, når deltagere fortæller mig, at jeg har bidraget med noget viden, som har hjulpet dem. Det er det, der motiverer mig til at have min egen virksomhed; at andre får noget ud af det.

Hvad er en god arbejdsplads for dig?
Jeg har efterhånden hørt mange referere til kulturen i Bolius som en ’familie’. Så godt har vi det faktisk, og det betyder alverden. Det betyder også afsindigt meget for mig, at mine kollegaer er de bedste inden for deres spidskompetencer. Jeg lærer utrolig meget af mine kollegaer. Især Eric Ziengs, som jeg arbejder tæt med hver dag, er med til at gøre arbejdspladsen markant bedre for mit vedkommende. Vi er Bolius’ to SoMe-hoveder, og det betyder en hel del at have en sparringspartner. Det samme gælder for Anders Rosenqvist, som lærer mig latterligt meget om SEO, inbound marketing og andet nørderi.

Får du mulighed for at benytte dine spidskompetencer?
Det gør jeg. Til dels i Bolius, men jo især i min egen virksomhed. Så det er virkelig guld værd at have ledelsens opbakning til at dyrke mine spidskompetencer – det er på mange måder altafgørende for mig.